Dojo Portræt, Shushikan: Horsens Kendoklub


  • Nyest kendo klub i danmark

  • Befolkning: 3 mindste i Danmark

  • 修志館 shushikan betyder hårdt arbejder for en god måde

  • Medlemmer antal: 4 mænd 2 drenge

  • Træner antal: 1

  • Hjemmeside: https://horsenskendo.aclaursen.dk

  • Træning Frekvens: 2 gang hver uge

  • Træning Niveau: mudansha, yudansha blanding

Peter Jensen er træner for Horsens Shushikan, og er den andet yngste 4 dan i Danmark. Han har trænet blot 10 år, men har trænet så ofte, at det er næsten som om, han har trænet i mere end 20 år. Han startede i Århus Soryukan, men begyndte kort tid efter, at træne i Vejle Goninkan og Nordfyn Goshikan, og trænede alle steder samtidigt. De fleste folk beslutter sig for at dyrke Kendo på grund af en kærlighed til Japan, eller en interesse i kampkunst, eller fordi de har set meget anime. Men Peter høre til en sjælden fjerde kategori, dem som er vild med hardcore sports. Han startede med Badminton, men søgte efter en sport, hvor han rigtigt kunne skinne.

Det kom ikke som en overraskelse, at han hurtigt blev valgt til talentholdet, og blev derefter en af de stærke medlemer på landsholdet, hvor han har været med siden 2015. Han har også vundet flere konkurrencer i Danmark. Peters kammerater på landsholdet har mange sjove historier, om hans fjollet personlighed og skøre krumspring, når man giver ham for mange øl. Men de siger også om ham; “Peter er meget målrettet, disciplineret og engageret omkring sin træning.” og “Han er energisk, kamp orienteret og god til at skabe en god stemning og skabe et godt fællesskab. Han er god til at lære fra sig og er altid klar til at hjælpe”.

Peter har lige startet sin egen dojo i januar 2021. Det var ikke nemt at åbne en dojo under en pandemi, men stille og roligt voksede hans dojo, hvor der i dag er meget dedikerede medlemmer. Hans dojo er kendt for at være et sted, hvor man kan få en sjov keiko, hvis man er øvet.

Peters ynglings shinai er en basic, og hans favorit waza er makiage men. Hans bedste oplevelse var fra Stockholm Open med sin landshold kammerat Lukas. Ligesom Peter, så er Lukas seriøs om at være gode venner, om at have måde, og en fokus på at vinde og fastholde en professionel holdning. Men for Peter var Stockholm Open en fed oplevese fordi, "Vi kørte derop med Lukas far, som kendte en ven, som vi kunne overnatte hos. Det gav en hyggelig stemning, fordi vi lavede tilberedte vores mad sammen, vi så Stockholm, og vi tog til Shiai turneringen sammen. De oplevelser sammen med Lukas, gav en fed og hyggelig drengetur, hvor vi kunne slå os løs både før og efter Stockholm Open."

Peter har et ønske om at bygge sin Dojo op, til over 20 medlemmer. Hvor den bliver til et sted, hvor vi ser nye generationer af landsholdkæmpere kommer fra. Og det er sikkert han vil være en af de første 7 dan i Danmark.

DKF Secretary