Dojo Portræt, Roninkai: Næstved Kendoklub Afsnit 1

Roninkai

    • Alder: Tredje yngste klub i Danmark, stiftet i 2020

    • Størrelse: 15 medlemmer

    • 浪人会 Roninkai betyder fællesskabet for herreløse samuraier (gammel dages landevej ridder) eller fællesskabet for sociale udstødte.

    • Antal træner: 1-2

    • Website: http://www.kendosyd.dk/begyndkendonaestved#

    • Træningsfrekvens: to gange om ugen, 52 uger i året.

    • Træningsniveau: Mudansha med og uden bogu

  • Sisse Egeberg har trænet kendo siden september 2020. Hun har dyrket Okinawa “karate” flere år før og har en dyb respekt for japansk og kampkunst kultur. Hun er Roninkais nutid formand og en god senpai for alle i klubben. Faktisk leder hun keiko hver tirsdag på ulige uger når Momo-sensei går til judo. Hun er den mest dedikerede elev; hun kommer ofte til træning efter arbejde, træt i sind og krop, men klar til Kendo alligevel. Det er altid Sisse som henter og afleverer gæster på togstation og ofte henter teenagere fra deres hjem til træning. Hun er meget energisk om at overbevise folk med at komme til træning. Uden Sisse, Roninkai ville ikke være den samme klub. 

    Sascha Nielsen har trænet kendo siden Maj 2020. Hun er en af Roninkais første 3 elever og var Roninkais først formand.  I starten var hendes plan ikke rigtigt at dyrke kendo, men bare at træne i flere uger for at overbevise Momo om at gå til hendes kursus om japansk kultur. Men så opdagede hun at det var den første motions træning hun faktisk var glad for.  Hun er kendt for at den kendo dragt i flest forskellige farver, inklusive den røde hakama. 

    Ulla Neubauer elsker eksotisk sports og godt venskab. Hun er næsteformand i klubben.

    Lukas Patel har trænet kendo siden juni 2021. Han er den første teenager som kommer fast hver uge og har ikke meldt sig ud efter en sæson. Han er nu 3. kyu, den andet dygtigste elev i dojo’en og gode rolemodel for alle de andre teenagere. 

    Klaus Ambrass går til kendo fordi sporten altid har interesseret mig, og er et godt alternativ når man ikke kan træne judo mere. Det er spændende, udfordrende og giver god kondi.

    Torben Smith har lavet middelalder kamp og show kamp i over 20 år. Derudover han kan prøvet flere forskellige sportsgrene gennem årene, alt fra bueskydning, karate, aikido, boksning, fægtning, amerikansk fodbold og konkurrence bodybuilding.   Kendo er for ham en udvidelse af sin kamperfaring. Både for konkurrence og show i fremtiden. Og så syntes han at Roninkai er et rart sted at træne.

    Kristine Hermansen har trænet karate og mange forskellige motions arter, og konkurrencesport. Og har desuden undervist i mange forskellige motions former.   Hun startede til kendo fordi hun synes det lød spændene, og fordi det er en sport hvor de fleste kan være med

    Matsubokkuri startede kendo fordi en af hans nye elever var en kendoka fra japan. Han selv elsker japansk kultur og syntes at det kunne være sjovt at træne.

    August Sørensen prøvede kendo i sommer 2022, da klubben var en del af Aktiv Ferie dage. Nu går han til kendo fordi det er sjovt og sejt.

    Jens-Peter Sørensen går til kendo fordi han synes, at det er en sjov måde at bevæge sig på.  og det er sjovt at have en fælles interesse med hans søn August.

    Kasper Budtz startede også efter at have prøvet kendo til Aktiv Ferie dagene og var ikke helt så seriøs. Han elskede for det meste bare at fjolle rundt, indtil han faktisk indså hvor hård en sport kendo kan være. Siden da har han været meget seriøs.

    Yuri Numao er en student fra japan. Hun elsker kendo og har trænet det meste af hendes liv. Hun hentede hendes bogu til Danmark og er meget glad for at træne kendo med danske udøvere.

    Beatrix Skiba er Roninkais yngres medlem. Hun startede da hun var bare 4 år. Hun er nu 5 år og træner ikke kun for at gøre sin mor glad, men også fordi det er sjovt at slå på de voksne mens hun har flot samurai tøj på. Hendes ønske er at finde andre små børn at træne med.

    Isaac Ploughman elsker anime som Demon Slayer. Hans venindes mor er Sisse og hun anbefalede ham at prøve kendo til Halloween. Hans favorit del af kendo er samfundet. Han er meget glad for, hvor meget alle griner og hygger sig til træning

DKF Secretary