Dojo Portræt, Gakushinkan: Odense Kendoklub Afsnit 1

Odense Kendo Klub

  • Ældre: andet mest gammel aktiv kendo klub i danmark

  • Befolkning: sjette størrest i danmark

  • 楽真館 Gaku shin kan betyder rigtig sjov træningplads. 

  • Medlemmer antal: 6 mænd, 1 dreng. 

  • Træner antal: 1

  • Hjemmeside: http://www.kendosyd.dk/begyndkendoodense

  • Træning Frekvens: 3 gang hver uge (pauser for skole ferie)

  • Træning Niveau: mudansha med bogu

 

Chefinstruktør

 

David Mwaipaya er den nuværende formand for Dansk Kendo Forbund (DKF), og har været aktiv i dansk kendo i mere end 20 år. Dette er hans anden runde som formand. Første runde var fra ca. 2005-2008, og han vendte så tilbage til posten i 2013. Da den daværende formand, Jens Møllgaard, skulle tjene i Afghanistan, kontaktide ham den tidligere formand, for at høre, om David ville være villig til at komme tilbage og stå i spidsen for kendo forbundet.  “Jeg har en tilbøjelighed til at gå langsomt frem - og måske også nogle gange for langsomt..” men de andre bestyrelsesmedlemmer forstår, at David er meget bevidst i sine beslutninger, og ikke vil sætte ting i gang, medmindre han tror, der er en god chance for success. Siden 2013 har DKF opbygget, hvad der nok er den bedst organiserede landsholds struktur, og arbejder fortsat på at udvide og forbedre den.

David startede kendo i 1995 i Odense Gakushinkan, og der var dengang kun klubber i Odense og København.

”Jeg ved snart ikke, hvorfor jeg startede - jeg var lige flyttet til Odense, og prøvede flere ting: boksning, jujutsu og kendo. Kendo træningen var bare mest udfordrende (måske).” Han var Yukio-senseis første elev, og har trænet i Odense for de sidste 25 år. I 2013 startede Yukio-sensei klubben på Nordfyn, Goshikan, og derefter blev David daglig træner i Odense, og Yukio-sensei var på besøg hver anden eller fjerde uge. Efter et stykke tid på denne måde, sagde Yukio sensei: “du kan godt overtage klubben som træner nu, ikke også?” Og så var David træner.

 “Som du kan se, var det en meget ‘organisk’ udvikling, og jeg ‘overtog’ egentlig bare den klub, jeg var ‘vokset op’ i.”

 David er i klubben kendt for detaljerede forklaringer af teknik og teori, tankevækkende undervisning og en rigtig stærk kote slag.

Der er 7 elever i Odense Gakushinkan, inklusiv Davids eneste søn. Alle elever i klubben er mænd/drenge, og er en rigtig god gruppe med en positiv dynamik. En elev sagde om David: "[han] er en rigtig god sensei, som er god til at forbinde filosofien i kendo med det praktiske, meget detaljeorienteret og inspirerende!”Hans favorit shinai er: "det handler om tsuka." Hans yndlings-waza er debana, og han er lidt forelsket i nuki dou: "det ser elegant ud, når det lykkes." Hans bedste oplevelse er: "når jeg føler, at noget går op for mig."

 David arbejder nu på større planer for landshold, og fortsættelse af træner workshop. Han er glad for sin hverdagstræning og glæder sig til at opleve Danmarks kendo fremtid.

Momo Skiba