Gashuku kendo sommerlejer

I denne serie af artikler følger vi Lukas og hans oplevelser i det Japanske skolesystem og som Kendoka i Japan. 

Waseda Universitets kendoklubs årlige sommerlejer ”Gashuku”

7 dages træning med samme program af tre træningspas om dagen ca. 2-3 time per pas. Ca. 36 grader og over 90 i luftfugtighed. Man er næsten gennemblødt inden man får udstyret på. Det var VARMT!

Sommerlejeren foregik i Gunma amt uden for Tokyo. Der var 73 deltagere i alderen 18-22 år.

Morgentræningen bestod af Kendo kata og kata fra forskellige Koryu Kenjutsu skoler.

Eftermiddag stod på oikomi og kirikaishi. Begge øvelser involvere meget løb og teknik, det var hårdt i den store dojo, især fordi at gulvet ikke var så let at lave glidende fodteknik på.

Aftentræningen var teknisk træning og forskellige øvelser som f.eks Shikage waza, Hiki waza og Oji waza teknikker.  

Efter aftentræningen

Vi boede på et lavpris Ryokan (traditionelt japansk hotel) der var lige ved siden af dojoen. Det var en ren drenge lejer, så der var lidt meget mandehørm og jeg kan ikke se mig fri for at har fået et par øl og en iskold whisky cola efter aftentræningen. Efter man har fået et par drinks, skulle hvert værelse udfører Japansk standup komik eller ”Ippatsu gei”. Det er meget typisk japansk komik, som på nogle punkter ligner Gø og Gokke bare med catchphrases. Hjemme i Danmark, kan man godt lave jokes om tykke danske politikere eller lignende. I Japan er komik mere uskyldigt og man undgår helst at lave for meget grin med folk.  

Overlevede I træningen?

Waseda gasuku.jpg

Første dag var virkelig hård, Dojo’en har faktisk stor indflydelse på hvordan træningen opleves og de skulle lige vende sig til stedet. Efter 21 træninger på 7 dage var Lukas hænder og fødder helt færdige og der gik nogle dage inden de var i gang igen.

Vi startede sommerlejeren hårdt og sluttede hårdt. Som afslutning lavede vi 1000 hayasuburi, det var en dræber.

Takket være en høj moral, fællesskab og 100% opbakning fra alle deltagere, lige meget hvor smadret de ellers var, så kom alle igennem og det gav street credibility og fælles ånd i klubben.

Hvad skal du når du kommer hjem?

Jeg håber der er en plads på kendo landsholdet til mig. Så skal jeg igennem noget uddannelse og finde ud af at være i Danmark igen efter 4 år i en helt anden verden. 

Tak til Lukas Rasmussen for at give et indblik i livet i Japan. Alle 3 artikler kan findes på Dansk kendo forbunds hjemmeside.

1: www.kendo-dkf.dk/nyheder/skoleophold-i-japan

2: www.kendo-dkf.dk/nyheder/kendo-wasada

Waseda 1.jpg
Jens Møllgaard