Skal du ha Waseda i rullen?

“I denne serie af artikler følger vi Lukas og hans oplevelser i det Japanske skolesystem og som Kendoka i Japan.” 

Waseda universitet

Livet på Wasada var helt anderledes end Meitoku. Kontrollen var væk og Lukas var frihed til at gøre hvad han ville.

Jeg kunne også selv bestemme hvad jeg ville spise og det var godt! for maden på Meitoku var jeg blevet rigtig godt træt af.

Waseda er et kendt universitet med mange studerende. Der var mange udlændinge der var på studieophold i et par semestre, inden de tog tilbage til deres respektive lande. Lukas var dog ikke på universitetet som en del af en dansk uddannelse. Han var kommet fra det japansk skolesystem og var på universitetet på samme vilkår som almindelige japanere.

På universitetet var der mange udlændinge, faktisk så jeg af og til nogle danskere på gangene, men jeg fik ikke muligheden for at snakke med dem. De snakkede meget frit som om ingen kunne forstå dem, det var lidt sjovt. Alligevel fangede jeg mig selv i at blive lidt irriteret på dem et par gange. Mest fordi de ikke helt forstod den Japanske etikette på stedet og virkede meget uhøflige i den måde de opførte sig på. Jeg tror ikke selv de kunne se at det, men jeg var måske også lidt indoktrineret efter at have været i Japan i så lang tid.

Wasada Lukas.jpg

En omgang Kendo Waseda tak!

Waseda’s kendo klub har ca. 70 medlemmer og har et trænings regime med seks obligatoriske træninger om ugen. Waseda har nogle OK turneringsresultater og træningen er relativt hård.

Jeg startede i klubben så hurtig jeg kunne. Jeg ville opleve så meget af træningen som muligt og ville udfordres.

Som freshman skal man møde ind før de andre, for at gøre rent og gøre klar til træningen.

Vi bliv bosset meget rundt med, men det var en lang tradition som alle var igennem og det var ok. Det var dog også en lettelse, da det nye hold freshmans kom ind og vi pludselig var på det store hold.

Vejen hjem

Lukas var taget afsted for at træne kendo, opleve Japan og pludselige var der gået 4 år. Over tid var der også kommet manget andet til, som ikke var del af den originale plan. Der var brug for at gøre tingene op, derfor ville han hjem.

Jeg har stadig kontrakt med Waseda, og hvis Jeg fortryder flyttet til Danmark, kan jeg tage tilbage inden for de næste 4 år

Jeg glæder mig til at kunne træne hjemme i klubben igen og håber der er en plads på landsholdet. Det bliver fantastisk at vende tilbage til sine rødder, mærke sig selv igen og ikke mindst have muligheden for, at træne med alle dem der har lært en kendo. Det er de mennesker der har gjort det muligt for mig at opnå mine mål.

Der er bare lige end ting han manglede inden han skulle hjem…… YYAAAA!!

“Læs mere i næste afsnit”

Læs afsnit 1 her

Jens Møllgaard